Volledig scherm
PREMIUM
© Dolph Cantrijn

Golfbad Oss verhuist naar Berghem: gloednieuw zwemparadijs van zeker 27 miljoen euro

OSS/BERGHEM - Het Osse Golfbad verhuist naar Berghem. Op een grote lap grond tussen de N329 en het complex van voetbalclub Berghem Sport moet over een paar jaar een gloednieuw zwemparadijs staan. Kosten: zeker 27 miljoen euro.

Oss is al een slordige drie jaar bezig met een nieuw onderkomen voor het stokoude en verliesgevende Golfbad. Na uitvoerig onderzoek bleek dat nieuwbouw op een andere locatie op termijn het voordeligst is. In het voorjaar van 2019 startte Oss daarom met een zoektocht naar de beste plek voor het nieuwe zwembad. Die moet goed bereikbaar zijn, zich centraal in de gemeente bevinden en als het kan even kan ook nog in de buurt van sportclubs liggen.

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.