Volledig scherm
Archieffoto van de oude Albert Heijn in Schaijk. © BrabantWonen

Groen licht voor bouw op oude AH-locatie in Schaijk

SCHAIJK - Het heeft even geduurd, maar de gemeente Landerd en BrabantWonen zijn officieel met elkaar in zee gegaan om woningen te bouwen op de locatie van de oude Albert Heijn aan de Burgemeester Hoefnagelstraat in Schaijk.

Beide partijen hebben concrete afspraken in een overeenkomst vastgelegd. BrabantWonen is van plan minimaal twintig sociale huurwoningen op deze plek neer te zetten. Eerder sprak een woordvoerder van de wooncorporatie de intentie uit daar 24 energiezuinige tweekamerappartementen te bouwen. 

Op haar beurt belooft de gemeente de gebruikelijke procedures (bestemmingsplan en bouwvergunning) voortvarend voor te bereiden en te doorlopen. Daar is al gauw een jaar mee gemoeid. De start kan zo uitlopen richting 2021. 

In juli 2017 nam de Bossche vastgoedontwikkelaar MRE het oude winkelpand over van de Nijmeegse AH-supermarkten-eigenaar Greveling om tactische redenen: namelijk om bezwaren weg te nemen bij de Raad van State tegen het centrumplan. In hartje Schaijk tekende MRE voor de nieuwe AH plus appartementencomplex.  Maar BrabantWonen haakte daar af en was vervolgens bereid in een project aan de Burg. Hoefnagelstraat te stappen.