Volledig scherm
Frank Ulijn vult als eerste de gegevens van 'zijn' bomen in. © Roy van der Lee/BD

GroenLinks wil Osse bomen redden met nieuwe site

OSS - De Osse afdeling van GroenLinks gaat de bomenkap in de gemeente te lijf met een nieuwe website. De partij roept op om iedere waardevolle boom aan te melden op mijnboomisbijzonder.nl

Wat GroenLinks betreft zijn veel te veel bomen in Oss vogelvrij. Ze worden gekapt als ze in weg staan of overlast veroorzaken. Al jaren bestaat er in Oss zoiets als een lijst voor bijzondere bomen. Veel te weinig mensen weten die echter te vinden, constateert de partij.  

Die komt daarom nu met de site mijnboomisbijzonder.nl. Daar kunnen Ossenaren hun favorieten opgeven, waarna GroenLinks het digitale papierwerk in orde maakt. De presentatie van de site vond woensdagmiddag plaats achter de brandweerkazerne in Oss. Daar meldde Frank Ulijn de eerste bomen aan. Niet geheel toevallig zijn dat de exemplaren achter de kazerne.

,,Bomen zijn ontzettend belangrijk voor dieren, in de strijd tegen klimaatverandering en voor onszelf", zegt Ester Bos namens de partij. ,,Dat merkte ik deze zomer nog thuis aan de Fratershof. Dankzij de bomen is in het heerlijk in het park. Buiten de schaduw was het niet uit te houden.”