Grootschalige zoekactie politie na kraak parkeerautomaat in Oss

UPDATEOSS - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een korte klopjacht gehouden naar een dief op industrieterrein Landweer in Oss. De verdachte zou even tevoren samen met een 46-jarige Arnhemmer een parkeerautomaat aan de Oostwal in Oss hebben gekraakt. 

Rond middernacht kreeg de politie een melding van een getuige. Twee mannen zouden in de parkeergarage aan de Oostwal een parkeerautomaat hebben opengebroken en de geldlades hebben meegenomen. Zij waren er in een bestelbusje vandoor gegaan. Kort daarna zagen agenten het beschreven busje rijden op de Singel 1940-1945.

Toen de politeagenten de bestuurder een stopteken gaven, verhoogde deze juist zijn snelheid. De agenten zetten de achtervolging in. Op de Graafsebaan wisten ze het busje tot stoppen te dwingen. De bijrijder sprong eruit en ging er te voet vandoor. Hij wist in de omgeving te ontkomen. Er is nog vergeefs naar hem gezocht in de omgeving, onder meer bij bedrijven aan de nabije Parallelweg. Daarbij werden ook de politiehelikopter en agenten in burger ingezet.

De bestuurder van het busje kon wel direct door de politie worden aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit Arnhem. In het busje werd ook een deel van de vermoedelijke buit van de kraak gevonden. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek en de verdachte is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Naar de andere verdachte wordt verder gezocht. Getuigen en mensen met bruikbare camerabeelden worden opgeroepen om zich bij de politie te melden. 

Volledig scherm
Politieactie in Oss. © Foto Mallo / Gabor Heeres
  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.