Volledig scherm
PREMIUM
De wethouders Frank den Brok, Roy Geers en Rien Wijdeven vertellen over Heesch West. © Maarten van den Hurk / BD

‘Grote dozen passen op Heesch-West, een mestfabriek niet’

HEESCH - Ja, Rien Wijdeven hoort de geluiden ook. Maar, zo sprak de wethouder van Bernheze 'zijn’ gemeenteraad donderdagavond toe: er komt géén mestfabriek op Heesch West.  ,,We hebben een profiel van de bedrijven die we willen op Heesch West en daar past een mestfabriek niet in.”

Het dagelijks bestuur van Heesch West met daarin wethouder van Den Bosch, Oss en Bernheze vindt volgens Wijdeven dat er geen ruimte is voor een mestfabriek op het toekomstige industrieterrein. Wijdeven gaf daarmee antwoord op vragen van de SP Bernheze. Die partij bracht het verzet en onrust van omwonenden van Heesch West ter sprake bij de behandeling van de begroting in Bernheze.  Dat Wijdeven nu zegt dat er geen mestfabriek komt, stemt de SP tevreden. 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.