De wagen van C.V. Me Mekoar tijdens de vorige Halfvastenoptocht
Volledig scherm
De wagen van C.V. Me Mekoar tijdens de vorige Halfvastenoptocht

Halfvastenoptocht Oss reikt wagenbouwers Eindhoven de hand: ‘Meer dan welkom om hier mee te doen’

OSS/EINDHOVEN - Toch nog goed nieuws voor de wagenbouwers uit Eindhoven. Nu de optocht in hun eigen Lampegat is afgeblazen, zijn ze meer dan welkom om mee te doen aan de Halfvastenoptocht in Oss. Aan die ‘Champions League onder de optochten’ doen eind maart wel zeventig grote wagens uit de verre regio mee.

De carnavalsoptocht in Eindhoven gaat zaterdag niet door. Vanwege de verwachte harde windstoten vindt de organisatie het onverantwoord om met grote wagens de weg op te gaan. Dat slechte nieuws bereikte binnen de kortste keren ook Oss. Nog geen kwartier na de afgelasting had de organisatie van de plaatselijke Halfvastenoptocht al een uitnodiging voor de Eindhovenaren klaar. 

,,Het is ontzettend zuur als je een halfjaar lang aan een mooie wagen bouwt en je kan hem vervolgens niet presenteren", zegt Jeroen de Lang, voorzitter van de Osse Halfvastenoptocht. ,,Daarom zijn ze in Eindhoven meer dan welkom om hun wagens in Oss te laten zien. Die afstand is best te overbruggen. We hebben namelijk ook wel eens deelnemers uit Nijnsel en Didam gehad. Er valt altijd een oplossing te bedenken.”

De eerste uit Eindhoven

De Lang heeft heel eerlijk gezegd geen idee of er in Eindhoven animo is om mee te doen. Nooit eerder hadden ze in Oss immers een deelnemer uit Lampegat. ,,Maar ook in Eindhoven heb je een paar heel gerenommeerde clubs. Die zullen zich vast thuis voelen tussen alle mooie wagens die heer meerijden. Ze kunnen zich via de site zó aanmelden.”

De wagen van C.V. Goei Geknoei tijdens de vorige Halfvastenoptocht.
Volledig scherm
De wagen van C.V. Goei Geknoei tijdens de vorige Halfvastenoptocht.

Tijdens de Halfvastenoptocht tonen de mooiste carnavalswagens uit de regio Oss zich nog één keer aan het publiek. De nummers 1, 2 en 3 uit alle omliggende plaatsen mogen sowieso meerijden. Wie buiten het podium eindigt maar vindt dat ie tóch mee zou moeten doen, mag altijd proberen de organisatie te overtuigen.