Een buslading vol studenten stopte vrijdagmiddag bij Dome X voor de lunch
Volledig scherm
PREMIUM
Een buslading vol studenten stopte vrijdagmiddag bij Dome X voor de lunch © Van Assendelft

HAN brengt bus vol HBO’ers naar Oss: nóg meer hoger onderwijs in de stad

OSS - De komende maanden zijn liefst vijftig Gelderse hbo-studenten actief met een minor voor Osse bedrijven. Het is een volgende grote stap voor het hoger onderwijs in de stad. ,,Als we op deze manier doorgaan, hebben we misschien niet eens een eigen hbo nodig.”

De tweedejaars studenten bedrijfskunde van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) buigen zich tot en met juni over allerlei vraagstukken. Dat doen ze voor Fitness Plaza, dagbesteding BlinQ en Begra Magazijninrichting BV. In het verleden stak een individuele student wel vaker de Maas over voor een leeropdracht, maar nog nooit gebeurde dat op zo’n grote schaal als nu.

  1. Varkenshouder beleeft spannende tijden door corona in slachthuizen: ‘Hopen dat het snel over is’
    PREMIUM

    Varkenshou­der beleeft spannende tijden door corona in slachthui­zen: ‘Hopen dat het snel over is’

    LITHOIJEN/BOXTEL - Mari van Kilsdonk is allang blij dat hij zijn varkens nog kwijt kan bij Vion in Boxtel. Dat zijn vaste weekplanning op de schop moet door alle coronamaatregelen in het slachthuis, dat is dan maar zo. ,,Ik ben liever nu een beetje flexibel dan dat Vion de boel alsnog dicht moet gooien. Dan heb ik een veel groter probleem”, zegt de varkenshouder uit Lithoijen, die tevens gemeenteraadslid is in Oss.