Volledig scherm
PREMIUM
De dorpspattaterie, niet zomaar een friettent. © Mari van Rossem

Haren heeft patatterie: ‘Toch hèndig, zo'n friettent in eigen dorp’

Bij de dorpspompHaren - Ruim twee jaar reed-ie voor zijn wekelijkse portie pommes-frites noodgedwongen naar een Bèrgs frietkot. En nu, met de opening van de plaatselijke patatterie, klinkt Harenaar Kees van der Heijden (43) ineens een stuk vrolijker.

 ,,Toch hèndig, zo'n friettent in eigen dorp. Fijn dat we eindelijk een opvolger hebben voor Theo, Frènske en Harm die óók op deze plek jarenlang hun friet aan de man brachten. Collega's van mijn werk kwamen maar wat graag naar Haren voor een frietje.''

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.