Volledig scherm
PREMIUM
Het Paradijs in Haren © Mari van Rossem

Harense Paradijs-bewoners zien windmolens niet zitten: ‘Wel hóór, bar weinig wéderhoor’

Bij de dorpspompKocht je net met je vriendin Suzan (27) je eerste 'paradijselijke' optrekje in oostelijk Haren; moet je uit de krant vernemen dat het derde Osse windmolenpark wel heel erg dichtbij is. Letterlijk én figuurlijk. Mark Jansen (31), autochtone Harenaar, is 'eigenlijk best wel boos' over de mogelijke komst van park Stijbeemden. 

,,Neem alleen al ons nieuwe huis dat we nu aan het inrichten zijn: met negen van die masten vlakbij gaat er zeker waardevermindering optreden. En dan heb ik het niet eens over de manier waarop er met ons, veelal jonge bewoners van Het Paradijs hier, gecommuniceerd is."

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.