De winnaars van de kwis.
Volledig scherm
De winnaars van de kwis. © Harold Mazen

HBS groep kroont zich opnieuw tot winnaar van de Bèrgse Kwis

BERGHEM - Onder toeziend oog van honderden belangstellenden is zaterdagavond HBS groep gekroond tot winnaar van De Bèrgse Kwis 2019. Het is na de editie van 2018 de tweede keer dat HBS groep de grote winst in de wacht sleept. Bovendien won het team vorig jaar ook de BD/ED Dorpenkwis. Oud-winnaars C.V. AbraKadaver en Volledig Incorrect completeerden zaterdagavond het podium in Berghem.

Op voorhand was al bekend dat het doorzettersklassement een nieuwe winnaar zou krijgen. Titelverdediger De Brouwers nam dit jaar (alleen) deel aan het algemeen klassement. De opvolger van De Brouwers is It giet (altyd) oan. Nummer 2 bij de doorzetters is het Pittig gekruid en nummer 3 is het team De Kriekskes.

2019 was voor De Bèrgse Kwis het jaar van de allereerste Kinderkwis. De Kinderkwis leverde twee winnende teams op: De vloer is lava en Yannick, Quinten en friends. Het enthousiasme van de kinderen was enorm en de reacties waren louter positief. De pilot is wat de organisatie betreft meer dan geslaagd. Daarom komt de kwis volgend jaar terug.