Vreugde bij Heidi Poessé, Marcel Kranendonk, Ester Faassen, Nick Woudstra en Dolf Warris (vlnr) bij het bekend worden van de verkiezingsuitslag in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij Heidi Poessé, Marcel Kranendonk, Ester Faassen, Nick Woudstra en Dolf Warris (vlnr) bij het bekend worden van de verkiezingsuitslag in Oss. © Thomas Segers/Van Assendelft

Heeft GroenLinks in Oss bij het kruisje getekend?

ANALYSEOSS - Alle pijlen werden deze week in de Osse gemeenteraad op GroenLinks gericht. Logisch. Van de enige nieuwe partij in de Osse coalitie werd veel verwacht. Want waarom zou je VDG, CDA en VVD aan een meerderheid helpen als je niet een aantal wensen van je eigen verkiezingsprogramma kunt verwezenlijken? Harde afspraken hierover zijn echter nauwelijks te vinden in het coalitieakkoord. 

  1. Kon Navid maar voetballen
    PREMIUM
    Column

    Kon Navid maar voetballen

    Onze Ries, ‘rooie Ries’, Richard van der Venne, gaat naar Australië. Voetballen, bij Melbourne City. Het is een mooie deal; een lekkere carrièrestap voor de Ossenaar, en een mooie vondst voor de Australiërs die blijkbaar precies op zoek waren naar de hardwerkende betrouwbare middenvelder. Dat ze Van der Venne vonden, goaltjespikkend in Waalwijk, is geografisch welbeschouwd een wonder. ‘Unleash the lion’, slingerden ze dan ook blij de wereld in toen de handtekeningen gezet waren.