Volledig scherm
Gezellig met het gezin even zitten voor een drankje. © J Ploegmakers

Heerlijk Heesch bloeit en groeit

HEESCH - Het tweedaagse evenement Heerlijk Heesch groeit en bloeit. Dit jaar waren er enkele ondernemers op het plein De Misse voor het gemeentehuis van buiten de dorpsgrens van Heesch. Zaterdag was het al meteen druk. Jolijn van ‘t Tunneke sprak van een geslaagde avond. “De deelnemers spraken met elkaar af om de keuken wat langer open te houden”, verduidelijkt Jolijn haar woorden. Zondagmiddag zijn het vooral gezinnen met kinderen die de weg naar de 11 standjes weten te vinden.

Theo en Corrie uit Heesch hebben net een hamburger en sushi op. Theo was er voor het eerst. “De afgelopen jaren was ik er wel eens langs gereden en ik was nieuwsgierig geworden naar dit evenement”, sprak hij met een tevreden gevoel. Het was precies wat hij en zijn vrouw ervan verwacht hadden.

Grappige acts

Bij ijscoman Ali kregen de kinderen niet zomaar het bestelde ijsje. Met een goocheltruc zette hij de kinderen op het verkeerde been. Uiteindelijk kwam het begeerde ijsje wel in het knuistje van de jongen of meisje. Jeroen Princen als rondtrekkende artiest over De Misse tussen de bezoekers trakteerde hen op leuke en vrolijke songs. Het komt de sfeer zeker ten goede, zeker omdat hij steeds op een andere plaats opdook.

Volledig scherm
Ijscoman Ali goochelt met het ijsje voordat het kind ervan kan genieten © Jan Ploegmakers

Zomaar op een loungestoel zitten met een glaasje witte wijn en en boel op een afstand gadeslaan. Deze tactiek hadden Annie en Ine zich eigen gemaakt en ze vonden het gezellig.

Vreemde eend in de bijt

Eetcafe De Notaris uit Schaijk was een ietwat vreemde eend in de bijt. Als ondernemer van buiten Heesch werden er hapjes en drankjes gerserveerd. “We hebben best veel klanten vanuit Heesch en wilden ons op dit prachtige evenement profileren”, motiveerde Luuk van De Notaris zijn komst naar Heerlijk Heesch.

Volledig scherm
Jeroen Princen vermaakt het publiek met zijn optreden en heeft er zelf ook lol in. © Jan Ploegmakers
Volledig scherm
Het weer was goed voor een lekker ijsje. © Jan Ploegmakers