Volledig scherm
PREMIUM
De theaterzaal van De Pas in Heesch. © Chris van Cromvoirt

Heesch denkt aan theaterzaal De Pas met 200 stoelen in plaats van de ruim 400 van nu


HEESCH - De grote theaterzaal van De Pas komt niet voor in de vernieuwingsplannen voor het sociaal-cultureel centrum van Heesch. Een compactere opzet en een vrije horecarol moeten het dorpshuis een solide basis geven.

Twee zaken moeten echt veranderen in Heesch om van het toekomstige gemeenschapshuis een succes te maken. Er is een veel kleinere podiumzaal nodig, goed voor bijvoorbeeld de fanfare en het dorpstoneel met daarnaast misschien nog wat professionele theatervoorstellingen. Én het huis moet een ruime en vrije vergunning krijgen om als horecabedrijf professioneel te kunnen werken en concurreren.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!