Volledig scherm
De dames van Helpende Handen Oss samen met directeur Peter Jongsma © Wouter Frijns

Helpende Handen Oss krijgt steuntje in de rug van Golfbad

OSS - ,,Dit hadden wij echt niet verwacht”, riep Rian Brands van stichting Helpende Handen Oss uit. Samen met haar collega Vanessa Heij hoopte zij een bedrag van rond de 200 euro te ontvangen voor hun goede doel. Zij werden blij verrast, het werd negen keer zoveel.

De directeur van het Golfbad, Peter Jongsma, overhandigde dinsdag een cheque aan de twee dames. ,,Tijdens onze jubileumweek hebben wij geld ingezameld tijdens een receptie. Dit wilden wij later aan een lokaal goed doel geven. Toen kwamen de Helpende Handen in beeld”, zegt Jongsma.

Verdubbeld

Het totaal opgehaalde bedrag is door het zwembad verdubbeld. Op de cheque pronkt het mooie bedrag van 1880 euro. ,,Het is echt zo ontzettend fijn dat het Golfbad ons wil helpen. Dankzij dit bedrag kunnen wij een hele mooie sinterklaasactie opzetten. Al het geld dat na de actie nog over is, zal altijd goed terechtkomen.”

Helpende Handen Oss is een stichting die de minderbedeelden in Oss en omgeving helpt. Vanessa Heij: ,,Elke maand organiseren wij een kledingmiddag waar wij tweedehands kleding gratis weggeven. Hier komen ongeveer 100 gezinnen op af. Ook organiseren wij kinderverjaardagen, want ieder kind verdient een verjaardag.” Helpende Handen Oss is een non-profit organisatie en draait volledig op donaties.

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.