Eagle Eye Festival, muziek in een sfeervol decor.
Volledig scherm
Eagle Eye Festival, muziek in een sfeervol decor. © Thomas Segers

Henk Wijngaard en ‘Pearl Jam’ op één podium, dat kan alleen in Lithoijen

LITHOIJEN - Met een grote variatie aan optredende groepen was de 2019-editie van het Eagle Eye Festival weer een succes. 

Het overgebleven festival-lapgeld dat ooit als basis diende bij het opzetten van het evenement, is inmiddels verdampt, maar de ondertussen als stichting opererende organisatie van het Eagle Eye Festival in Lithoijen slaagt er elk jaar weer in om een professioneel festival met prima pop- en rockacts neer te zetten. Daarbij laten de twee tributebands, Jeremy (Pearl Jam), Back To Back (Status Quo) en 90's-act House Of Rock de meeste indruk achter. 

Henk ‘Met de vlam in de pijp’

Opvallendste naam tussen al het rockgeweld is Henk 'Met de vlam in de pijp' Wijngaard. De keuze voor de 73-jarige ex-vrachtwagenchauffeur is een logische volgens mede-organisator Joris van Kilsdonk: ,,Wijngaard is voor ons een echte cultheld die ook nog eens enorm veel bekende hits heeft gescoord en zijn publiek nog altijd weet te pakken.”

Daarin krijgt Van Kilsdonk gelijk want meteen bij het begin van zijn optreden schuift het publiek naar voren, zingt mee en wordt er zelfs een voorzichtige polonaise ingezet. Even daarvoor steelt hij de show als gast bij het optreden van Jeremy tijdens Neil Youngs hit 'Rockin' In The Free World'.

Ondanks enkele stevige regenbuien loopt het festivalterrein aan het begin van de avond vol. Van Kilsdonk is daar blij mee: ,,We hebben als festival nog steeds de stijgende lijn te pakken, niet alleen qua bezoekersaantallen. Er wordt door de organisatie ook elk jaar hard gewerkt aan de aankleding en verlichting. We hebben nog nooit zoveel optredende acts gehad als dit jaar en met de drie podia kan er sneller geschakeld, dat houdt de vaart in het programma.” 

Ook de kinderen komen aan hun trekken: in een The Voice-achtige setting wordt gerepeteerd, waarna de jeugdige talenten hun kunsten mogen vertonen op het grote Barts Rockin' Stage-podium.

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.