Herpens carnaval spekt kas met speciaal bier

HERPEN - Al langer waren de carnavalsstichting en de Stichting Herpen in Woord en Beeld op zoek naar manieren om de kas te spekken: met het Herpense speciaalbier denken ze die gevonden te hebben.

Volledig scherm
Herps Bier gepresenteerd door Geston Westrek, Wil Koopmans, burgemester Stan en Prins Frans Jan 1. © B vdlinden

In het dorp zijn daarom sinds deze week de speciaalbieren Herpse blonde, Herps dubbel en Herps tripel te koop. Voorlopig alleen nog bij de PLUS-supermarkt, maar als het aan de initiatiefnemers ligt binnenkort ook bij andere verkooppunten en horecagelegen. Om de introductie een officieel tintje te geven waren  donderdagavond zowel de Herpense prins carnaval Frans Jan van den Berg als de Herpense ‘burgemester' Stan de Kleijn present om de eerste stellingkast met de speciaalbieren op de juiste plaats in de supermarkt te zetten. 

Herpens cadeau

,,Mensen zijn vaak op zoek naar een speciaal Herpens product om cadeau te doen," weet Martijn van den Berg van de PLUS. Het bestuur van Stichting Herpen in Woord en Beeld maar ook de carnavalsstichting in Herpen zijn al langer op zoek naar extra inkomsten. Dus hebben we de koppen bij elkaar gestoken." ,,We hebben zelfs onder professionele begeleiding gebrainstormd om te bekijken hoe we nieuwe aansprekende activiteiten zouden kunnen ontplooien als Herpense verenigingen," vertelt de voorzitter van Herpen in Woord en Beeld, Wil Koopmans.

 ,,Om dat te realiseren zijn we financieel ondersteund door de Dorpsraad. De ontwikkeling en de presentatie van een echt Herps biertje is daar ook een resultaat van. Het bier wordt gebrouwen in de Muifelbrouwerij in Oss. Een deel van de opbrengst van elk verkocht biertje gaat naar onze verenigingen.” 

Als het aan Koopmans ligt komen er nog veel meer activiteiten die een impuls geven aan het verenigingsleven

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.