Muziek tijdens een eerdere editie van Het Vierde Beeld.
Volledig scherm
Muziek tijdens een eerdere editie van Het Vierde Beeld. © Ruud Rogier Fotobureau

Het Vierde Beeld viert vierde lustrum in Oss

OSS - Het plein bij de Grote Kerk in Oss wordt woensdagavond weer omgebouwd tot een openluchttheater voor de twintigste editie van het Vierde Beeld. Tijdens het lustrum betreden onder meer Mark van de Veerdonk en Gerard Rooijakkers het podium.

Het Vierde Beeld ging in 1999 van start met een openluchtspel ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van Oss. Onder de vlag van de SP werd het daarna een jaarlijks terugkerend cultureel evenement. Op een podium bij de Grote Kerk wordt, naast de drie beelden die daar al staan, cultuur in beeld gebracht. Een keur aan musici, schrijvers, dichters en andere artiesten is de afgelopen twintig jaar de revue gepasseerd en heeft ervoor gezorgd dat Het Vierde Beeld voor veel Ossenaren een begrip is geworden.

Komende editie blikt cabaretier Mark van de Veerdonk op geheel eigen wijze terug op twintig jaar Het Vierde Beeld. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers zorgt voor een opruiend betoog onder de titel ‘Het recht van een krom zwaard’. En er is muziek: Paul Verschuur en Bert-Jan Kuijpers van de Osse Americanaband ‘In my Tree’. Deze lustrumeditie van Het Vierde Beeld wordt muzikaal afgesloten door Jan Kanis en Simone Roerade.

Het Vierde Beeld begint woensdag om 20.30 uur, de toegang is gratis.