Volledig scherm
Rutger Bregman (l) te gast bij Trevor Noah in The Daily Show. © Still uit de The Daily Show

Historicus en ‘superstar’ Rutger Bregman legt in Oss uit waarom volgens hem een mens geneigd is tot het goede

OSS - In theater De Lievekamp in Oss is dinsdag 17 september een theatercollege van historicus en opiniemaker Rutger Bregman. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Oss en De Lievekamp.

Rutger Bregman (1988) schrijft voor het journalistiek platform De Correspondent en trekt de hele wereld over om over zijn ideeën in debat te gaan. Hij is onder meer bekend van de bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’ waarin hij pleit voor de universele invoering van een basisinkomen. In Oss praat Bregman over zijn nieuwe boek ‘De meeste mensen deugen’. Hij trapt zijn 'tournee’ van theatercolleges daar af. Aan de hand van verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie wil hij aantonen dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede. 

'Superstar’

,,Een paar maanden geleden deed je naam nog geen enkel belletje rinkelen’’, introduceerde presentator Trevor Noah tijdens een interview in de Daily Show de Nederlander nog bescheiden. ,,Maar nu ben je een superstar. Vooral onder jongeren vanwege je kijk op belasting en de superrijken in de wereld’’, vervolgt Noah. 

Bregman maakte vooral naam door zijn optreden op het World Economic Forum in Davos, een meerdaagse conferentie voor de rijkste mensen ter wereld. Tijdens het forum beklemtoonde Bregman meerdere malen dat de rijken der aarde eindelijk eens fatsoenlijk belasting zouden moeten betalen. 

Het college wordt gehouden onder de noemer NEXT, een serie lezingen van Bibliotheek Oss over nieuwe ideeën in onze veranderende wereld. De aanvang van de lezing is 20.15 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk en verkrijgbaar via de website van theater De Lievekamp en bij de theaterkassa.