Volledig scherm
De Nederlandse Re-enactmentgroep Pontoon Group ‘40-‘45. © De Nederlandse Re-enactmentgroep Pontoon Group ‘40-‘45

Historische oorlogsboten zetten deelnemers Liberation Obstacle Run af op strand

Bevrijding 75 jaarOSS - De Liberation Obstacle Run gaat op 14 en 15 september op een spectaculaire manier van start. Vanaf de Geffense Plas zullen de deelnemers op het strand worden afgezet door Amerikaanse aanvalsboten uit de Tweede Wereldoorlog. Vanaf daar zal de run verder het terrein op gaan. De complete run staat in het teken van de bevrijding in Oss, dit jaar 75 jaar geleden.

De Nederlandse Re-enactmentgroep Pontoon Group ‘40-‘45 is tijdens de run aanwezig met deze historische Assault boten. Dit type boot werd gebruikt om rivieren en kanalen over te steken, waaronder de Rijn in maart 1945. De Liberation Obstacle Run is een initiatief van Stichting Veteranen Oss, gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum.  

Tekst gaat verder onder kader.

  1. Oss als kermisstad:  ‘Niet de grootste, wel de vaakste’
    PREMIUM
    Column

    Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

    Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accommodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen.