.
Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Hoe Berghem als enige optie overbleef in de race om het nieuwe Osse zwembad

OSS/BERGHEM - Na een maandenlange zoektocht is het voor Oss overduidelijk. De enige écht geschikte locatie voor een nieuw zwemparadijs is de Osseweg in Berghem. Opmerkelijkere locaties als het Elzeneindpark en de oude Margriet-velden vielen één voor één af.

De laatste zwemvierdaagse in het Osse Golfbad
Volledig scherm
De laatste zwemvierdaagse in het Osse Golfbad © Van Assendelft/Jeroen Appels

Een lap grond van twee hectare, goed te bereiken en als het even kan centraal in Oss. Het wensenlijstje waarmee de gemeente afgelopen voorjaar op zoek ging naar de beste plek voor het nieuwe Golfbad is bedrieglijk simpel. Juist daarom werden al in augustus van vorig jaar de resultaten van het eerste grove locatieoverzicht ingeleverd aan de Raadhuislaan. Met daarop een aantal voorspelbare suggesties en een enkele verrassing. 

Dat naast de Osseweg ook de Geffense Plas en het voormalig Philips-terrein onder de loep zijn genomen, zal niemand verbazen. Die locaties zongen al maanden rond in Oss. Nu blijkt echter dat ook Landerij VanTosse en de bosjes naast tennispark TOZ zijn meegenomen in het onderzoek. Al snel werd duidelijk dat de drie laatstgenoemde opties niet reëel zijn. Ze liggen ofwel op dure, particuliere grond of in een groen landschapsgebied.