Beeld van de Maasakker bij Megen op 30 januari 1995. Middenin de waterplas houdt de familie Van Boxtel moedig stand door een eigenhandig opgeworpen ringdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de Maasakker bij Megen op 30 januari 1995. Middenin de waterplas houdt de familie Van Boxtel moedig stand door een eigenhandig opgeworpen ringdijk. © archieffoto Peter van Huijkelom

Hoe boer Lambert van Boxtel zijn huis en 30.000 kippen redde met een zelfgebouwde dijk. Tot die helikopter kwam...

MEGEN - Zoals de inwoners van Australië nu vechten tegen het vuur, zo streed de familie Van Boxtel 25 jaar geleden tegen het water dat hun boerderij in Megen dreigde te overspoelen. Met een eigenhandig opgeworpen ringdijk werd een eiland in de uiterwaarden gecreëerd. ,,Ze dachten: dat redt die eigenwijze boer nooit.” 

  1. CDA Uden en Landerd samen onder leiding van oud-burgemeester Boekel: ‘Kunnen partij van betekenis worden’

    CDA Uden en Landerd samen onder leiding van oud-burgemees­ter Boekel: ‘Kunnen partij van betekenis worden’

    UDEN/LANDERD/BOEKEL - In de plaatsen waar Driek van de Vondervoort burgemeester was, Boekel en Bergeijk, is het CDA de grootste. Geen wonder dat de gefuseerde CDA-afdelingen in Uden en Landerd bij hem uit kwamen als waarnemend voorzitter tot aan de vorming van de nieuwe gemeente Maashorst. Een gemeentenaam die voor de oud-burgemeester overigens nog geen uitgemaakte zaak is. ,,Dat zal wel een punt worden bij de komende verkiezingen.”