Hoe de arrestatie op het Osse winkeldak er van boven uitzag

videoOSS - Twee mogelijke inbrekers die begin deze week op de vlucht waren, dachten de politie te slim af te zijn door op het dak van een winkelcentrum te gaan liggen. Toch werden ze gesnapt, dankzij een warmtecamera op de politiehelikopter. De beelden van hun arrestatie zijn donderdag gedeeld op Facebook.  

Volledig scherm
De arrestatie in de hoogwerker. © Screenshot video politie Oss

In totaal ging het om drie mensen die mogelijk op boevenpad waren in het Osse centrum. Daarbij was een ruit van een deur gesloopt, in een poging om een appartement binnen te komen. 

Om daar te komen, liepen ze over de daken. Daarbij maakten ze een bewoonster van de Monsterstraat wakker. Zij alarmeerde de politie, die op haar beurt veel mensen inzette. Onder meer in een helikopter. 

In het donker waren de mannen moeilijk te vinden. Eén van het trio werd wel gesnapt. De 22-jarige man verstopte zich in een brandgang en werd daar opgepakt. De andere twee leken gevlucht. 

Maar aan de warmtecamera van de helikopter viel niet te ontsnappen. Naast het witte licht van de koude gebouwen, slaat de warmte van de verdachten pikzwart uit. Op de beelden, die op Facebook zijn gedeeld, is te zien hoe de twee zich proberen te verbergen door op het platte dak van het winkelcentrum te gaan liggen.

Tevergeefs, want aan de helikopter viel niet te ontsnappen. De brandweer werd erbij gehaald, om de twee met een hoogwerker van het dak te halen. Het ging om mannen van 26 en 28 uit Berkel en Rodenrijs. Op de beelden is te zien hoe zij zonder veel tegenwerking in de hoogwerker stappen, om zich te laten arresteren. 

De drie verdachten zijn meegenomen naar het bureau, maar de Osse politie heeft niet bekendgemaakt of ze nog vast zitten. 

Volledig scherm
Consternatie in Oss: inbrekers op dak van winkelpand. © Foto Mallo/Gabor Heeres