Volledig scherm
PREMIUM
Vader Long en zoon Kien Nguyen voor het bedrijf op Elzenburg in Oss. © Van Assendelft

Hoe een Vietnamese vluchteling vanuit Oss de festivalwereld verovert

OSS - Ooit verkocht hij loempia’s om een stukje van zijn cultuur te delen. Nu staat hij met Mr. Long op alle grote festivals. Het verhaal van Ossenaar Long Nguyen leest als een smakelijk jongensboek. ,,Ik ben ontzettend dankbaar voor de kansen die ik in dit land heb gekregen”

Loop dit voorjaar een willekeurig festivalterrein op en de kans is groot dat je Mr. Long vroeg of laat tegenkomt. Nou ja, de bedrijfsnaam dan. Op een foodtruck, een heus pop-up restaurant of op z’n minst op de kleding van iemand achter een loempiakraam. Bij meer dan zestig festivals in Nederland en België zijn de Oosterse snacks van het Osse bedrijf al te krijgen. Net als op treinstations en in voetbalstadions.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.