Volledig scherm
PREMIUM
© Roel van der Aa

Hoe keer je de dalende tendens van de dorpskwis?

OSS/UDEN - De hype van de dorpskwis is over. Het fenomeen blijft razend populair, maar het aantal deelnemende teams wordt in zowat elk dorp lager. Bakermat Berghem zet daarom een koerswijziging in.

139 teams, in totaal ergens tussen de 2000 en 3000 deelnemers. Prachtige cijfers voor de vijfde editie van de Osse kwis donderdagavond. Maar tegelijkertijd verbleken ze bij de getallen van de eerdere jaren. Twee jaar geleden probeerden nog 181 ploegen de slimsten van Oss te worden. Vorig jaar was er een heel lichte daling (-1) en die tendens zette zich dit jaar voort, maar dan een heel stuk harder. Daarmee is Oss overigens bepaald geen uitzondering in de regio. De Ujese kwis noteert bijna exact dezelfde cijfers. En de jury van de ‘kleinere broertjes’ in de wijde omtrek hoeven ook steeds minder boekjes na te kijken. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.