Volledig scherm
PREMIUM
Repetitie van het theaterstuk ‘Robin en de Hoodies’ door Hoessenboschjeugd in openluchttheater Hoessenbosch te Berghem. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Hoessenbosch 75 jaar: ‘In theater is toneelspelen leuk, maar als hier de zon schijnt op het toneel, dat is ultiem’

BERGHEM - Speelgroep Hoessenbosch trekt dit jaar al alles uit de kast, terwijl het échte feestje, het 75-jarig bestaan, nog moet komen.

Het was vlak na de oorlog, en de stemming in Berghem was goed. Feestvieren wilden ze, maar waar? Het werd een openluchttheater, aan de rand van Herperduin, in het bos. Precies de plek waar dit jaar, 74 jaar later, niet minder dan drie eigen voorstellingen worden opgevoerd. Want dat openluchttheater kreeg al snel een eigen toneelclub: Speelgroep Hoessenbosch. Dit weekend wordt het drukke seizoen afgetrapt met een voorstelling van de eigen jeugdgroep, die Robin en de Hoodies speelt.

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.