Volledig scherm
PREMIUM
Repetitie van het theaterstuk ‘Robin en de Hoodies’ door Hoessenboschjeugd in openluchttheater Hoessenbosch te Berghem. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Hoessenbosch 75 jaar: ‘In theater is toneelspelen leuk, maar als hier de zon schijnt op het toneel, dat is ultiem’

BERGHEM - Speelgroep Hoessenbosch trekt dit jaar al alles uit de kast, terwijl het échte feestje, het 75-jarig bestaan, nog moet komen.

Het was vlak na de oorlog, en de stemming in Berghem was goed. Feestvieren wilden ze, maar waar? Het werd een openluchttheater, aan de rand van Herperduin, in het bos. Precies de plek waar dit jaar, 74 jaar later, niet minder dan drie eigen voorstellingen worden opgevoerd. Want dat openluchttheater kreeg al snel een eigen toneelclub: Speelgroep Hoessenbosch. Dit weekend wordt het drukke seizoen afgetrapt met een voorstelling van de eigen jeugdgroep, die Robin en de Hoodies speelt.

  1. Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren
    PREMIUM

    Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdie­ren

    OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.