Volledig scherm
Alex Kwakernaak feliciteert Gijs van Dijk als honderdduizendste passagier van het voetveer Niftrik-Ravenstein. Burgemeester Wobine Buijs kijkt toe. © Parry Vermeulen

Honderdduizendste passagier voetveer Ravenstein komt gewoon uit Niftrik

RAVENSTEIN - Hij gaat in de zomer bijna dagelijks met het pontje van zijn woonplaats Niftrik naar Ravenstein. Heel toevallig is het dus niet dat Gijs van Dijk woensdag als honderdduizendste passagier van het voetveer werd geselecteerd. Hij kreeg een verwenpakket met VVV-bonnen en streekproducten. 

,,Toen we acht jaar geleden we met dit veer begonnen, mikten we op acht- tot tienduizend passagiers per seizoen. Daar zitten we intussen ver boven", verklaart Alex Kwakernaak, directeur van Uiterwaarde in Tiel. Uiterwaarde heeft in het Rivierengebied elf recreatieve pontjes in de vaart. Het voetveer tussen Demen en Batenburg was vorig jaar met 17.500 passagiers het populairst. 

Het pontje bij Ravenstein zit met ruim 16.000 passagiers in 2018 op bijna het dubbele aantal van het oorspronkelijke doel. Best vreemd, want er ligt vlakbij ook een vaste brug waar fietsers en wandelaars gebruik van kunnen maken. Kwakernaak: ,,Een oversteek met de pont is voor veel mensen het hoogtepunt van een fiets- of wandelroute. Bij zo'n brug moet je eerst stevig klimmen, om vervolgens uitlaatgassen van langsrazend verkeer te happen. Dan is zo’n tochtje met een vrolijk bootje over een kabbelende rivier toch een heel andere beleving.” 

De gemeente Oss subsidieert de de voetveren van Uiterwaarde al jaren. Volgens Kwakernaak betaalt deze investering zich inmiddels ruimschoots terug. ,,Tel maar eens hoeveel mensen op de terrassen en de winkels daar gekomen zijn via een van onze veren.” 

  1. Jaar cel voor dronkeman die dodelijk ongeval veroorzaakte in Geffen
    PREMIUM

    Jaar cel voor dronkeman die dodelijk ongeval veroorzaak­te in Geffen

    DEN BOSCH/GEFFEN - De 34-jarige man uit Fijnaart, die op 4 maart vorig jaar met zijn auto over de kop sloeg bij een rotonde op de Papendijk in Geffen, wordt wel degelijk verantwoordelijk geacht voor de dood van zijn passagier, Ossenaar K. Zurawski (28). De rechtbank in Den Bosch legde de verdachte, die met 8 keer de toegestane hoeveelheid alcohol en cannabis achter het stuur was gekropen, een celstraf op van een jaar en drie jaar rijontzegging.