Schapen spelen een hoofdrol bij Oerfestival De Maashorst
Volledig scherm
Schapen spelen een hoofdrol bij Oerfestival De Maashorst © Oerfestival De Maashorst

Hoofdrol voor kudde schapen op tweede editie Oerfestival De Maashorst: wie loopt er met de dieren mee?

NISTELRODE/HERPEN - Een kudde schapen speelt een centrale rol op het komende Oerfestival De Maashorst dat zijn tweede editie beleeft. De aftrap is op zondag 13 oktober, bij het begin van de herfstvakantie. De precieze invulling volgt nog.

Tijdens het festival staan in ieder geval onder meer activiteiten voor kinderen rondom speelbos Da’s Leuk op stapel. En de stuifduinen vormen net als vorig jaar de arena voor de obstacle run van Dunes Games. Dat is meteen ook een schouwspel voor mensen die zich nestelen op een foodplein onder de bomen.

Een kudde schapen vormt de rode draad tijdens de festivalweek. Dit ‘schapenvolk’ wandelt van locatie naar locatie, belangstellend publiek kan daarbij aansluiten. De kudde gebruikt  de voormalige verbindingswegen in de Maashorst en wordt geleid door herders en herdershonden, in gezelschap van wolspinsters en viltsters.  

De voorlopige planning is voor de kudde is: zondag 13 oktober Herperduin; maandag 14 oktober nog onbekend; woensdag 16 oktober Keent; donderdag 17 oktober Hartje Groen; vrijdag 18 oktober Het Voorhuis, zaterdag 19 oktober nog onbekend en zondag 20 oktober Zevenbergen en De Nistel. De verwachte vertrek- en aankomsttijden worden nog bekend gemaakt. Zoals uit de planning blijkt worden nog locaties gezocht op maandag 14 en zaterdag 19 oktober die op zeven tot acht kilometer afstand liggen van de voorgaande bestemming. Locatie-eigenaren die het leuk vinden om het schapenvolk te ontvangen en open staan voor de activiteiten ervan kunnen zich aanmelden via info@demaashorst.nl.