Volledig scherm
De Hop-On Hop-Off Bus in Heesch. © Stichting Aangenaam Heesch

‘Hop-On Hop-Off’ bus Heesch gaat 31 juli rijden

HEESCH - De Hop-On Hop-Off Bus door Heesch gaat woensdag 31 juli van start. De bus rijdt van maandag tot en met zaterdag een vaste route door Heesch om mensen gratis van A naar B te brengen. 

Vanaf 31 juli kunnen mensen zes dagen per week van 10.00  tot 17.00 uur gebruik maken van de bus. Ieder heel uur vertrekt de bus vanaf de Cereslaan en maakt zijn tocht van 1 uur  om terug te keren op de Cereslaan voor de nieuwe route.  Inwoners, maar ook bezoekers van Heesch kunnen gratis met de bus mee. 

Stichting Aangenaam Heesch die het initiatief nam voor de bus, heeft inmiddels voldoende vrijwilligers gevonden die de bus willen besturen. De provincie sponsort. 

De bus is er natuurlijk om mensen gratis van A naar B te brengen, naar winkel of fysio of vriendin. Maar er is ook een hoger doel. De Hop-On Hop-Off moet vrijwilligers en passagiers een glimlach geven en zo bijdragen aan de leefbaarheid. Top: ,,Een rit moet ook gewoon leuk zijn. Onze chauffeurs krijgen nu naast rijvaardigheidstrainingen ook lessen in gastvrijheid. Zodat ze straks weten hoe ze kunnen vertellen over de bezienswaardigheden, de lokale politiek en de dorpsroddels”, aldus Arend-Jan Top van de stichting Aangenaam Heesch.