Volledig scherm
Op de website van het hotel is de naam inmiddels aangepast. © Nelson City Resort Oss

Hotel verandert omstreden naam in Nelson City Resort Oss

OSS - Het hotel van Fitland op de Talentencampus heet vanaf nu Nelson City Resort Oss. Het bedrijf past de oude naam aan omdat die volgens de rechter te veel lijkt op die van City Hotel Oss aan de Raadhuislaan. 

De nieuwe titel verwijst naar het bijbehorende restaurant Mister Nelson en de Nelson Mandelaboulevard, de straat waar het hotel huist. ,,Het moest van de rechter meer onderscheidend zijn", zegt manager John Pellekaan over de naamsverandering.

Deze week gaat de oude naam, City Resort Hotel Oss, van de hotelgevel af. De komst van de letters die samen de nieuwe naam spellen, laat wat langer op zich wachten. ,,We nemen dat mee in de complete vormgeving van de Talentencampus, zodat we het in één keer netjes kunnen maken."

Verwarring

Volgens de eigenaar van het City Hotel zorgde de naam van zijn concurrent voor verwarring.  ,,Vaste gasten dachten plots dat we een tweede vestiging hadden geopend. Anderen dachten zelfs dat we verhuisd waren. Erg verwarrend dus", vond Antoon Elberse. Hij geeft nog geen reactie op de nieuwe naam. Die wil hij eerst met zijn advocaat bespreken. 

Fitland-manager Pellekaan is niet helemaal gelukkig met de gang van zaken. ,,We zijn eerst het gesprek aangegaan met het City Hotel, maar zij hebben een kort geding aangevraagd. Dat had in onze ogen anders gekund. Maar zo het is ook opgelost."