Volledig scherm
Koks Luwam Tesfay en Tsega Fsahation staans traks in de keuken van het Huis van Asmara © Thuis in Oss

Huis van Asmara binnen een week uitverkocht: Thuis in Oss denkt aan verlenging

OSS - Na het Huis van Damascus is ook het Huis van Asmara al voor de start een groot succes. Het pop-up restaurant dat wordt bestierd door Eritreese Ossenaren is een maand voor opening al helemaal uitverkocht. Stichting Thuis in Oss overweegt daarom langer open te blijven dan de geplande vier weken. 

Het Huis van Asmara, genoemd naar de hoofdstad van Eritrea, opent op 7 februari de deuren bij 't Hof aan de Houtstraat. Vier weken lang is er van donderdag tot en met zondag plaats voor zo'n dertig eters. In totaal gaat het om een kleine vierhonderd plaatsen. Binnen een week zijn die al allemaal gereserveerd. Het succes verbaast ook initiatiefnemer Angelo Schuurmans. Hij denkt er daarom serieus over na het tijdelijke restaurant langer open te houden. 

Thuis in Oss Cup

Thuis in Oss maakte vorige week al bekend dat het daarnaast bezig is met een voetbaltoernooi voor oude én voor nieuwe Ossenaren. Daarvoor slaat het de handen ineen met het SEC, het Sport Expertise Centrum. Er komt een zaalvoetbaltoernooi op drie woensdagavonden in februari. De inschrijving voor deze zogeheten Thuis in Oss Cup is inmiddels geopend. Deelname, enkel voor spelers vanaf 16 jaar, is gratis.

Het toernooi wordt betaald van het geld dat werd opgehaald tijdens de afscheidsreceptie van voormalig wethouders Gé Wagemakers, Annemieke van de Ven en voormalig gemeentesecretaris Marie Louise van Schaijk. De Thuis in Oss Cup moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.