Volledig scherm
PREMIUM
huisarts gezocht © Getty Images/iStockphoto

Huisartsentekort: in Oss neemt alléén Huisartsenpraktijk Talmastraat nog nieuwe patiënten aan

OSS - Wie op zoek is naar een huisarts komt steeds vaker voor een gesloten loket. Veel praktijken zitten vol. Met name in Oss en Boekel is het probleem groot. 

Stel: je bent vanuit Nijmegen in Oss gaan wonen en zoekt een nieuwe huisarts. ‘Dat gaan we even regelen’, denk je. Maar dan begint de ellende. De site van Ons Medisch Centrum: ‘De praktijk is gesloten voor nieuwe patiënten’. Van Santvoort: ‘gesloten voor nieuwe patiënten’. Ussen: ‘geen nieuwe patiënten’. Lievekamp dan? Niets. Uiteindelijk vind je de website www.ikzoekeenhuisarts.nu en kom je erachter dat in Oss alléén Huisartsenpraktijk Talmastraat nog nieuwe patiënten aanneemt. Uit het eigen postcodegebied welteverstaan. En laat je daar nou net níet wonen. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.