Volledig scherm
Huub Wattenberg is vrijwilliger van het jaar. Huldiging in theater de Lievekamp te Oss. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

Huub Wattenberg is vrijwilliger van het jaar in Oss: ‘het is een eer om deze prijs te winnen’

OSS - Al meer dan 35 jaar is Huub Wattenberg de steun en toeverlaat van menig Megenaar. Ten overstaan van een volle Lievekamp zaal werd hij vrijdagavond benoemd tot de Vrijwilliger van het Jaar 2019.

,,Vanavond is een speciale avond, met allemaal mensen die zich inzetten voor een ander of een organisatie”, trapt wethouder Thijs van Kessel de bekendmaking af. In een volle zaal met vrijwilligers zit Huub Wattenberg dan nog niets vermoedend toe te kijken. Eerder dit jaar ontving hij al een Gouden Oogappel voor zijn vele activiteiten als vrijwilliger in Megen. Een prijs waarmee hij ook direct kans maakte op de benoeming tot vrijwilliger van het jaar. De vreugde is groot bij de Megenaar als zijn naam wordt genoemd als winnaar. Zijn handen vliegen in de lucht en een grote glimlach breekt door op zijn gezicht. Zijn familie juicht vanaf de tweede rij even hard mee als hij zijn oorkonde in ontvangst mag nemen. Van Kessel:,,Huub we kennen jou als een supervrijwilliger. Iemand die zich tomeloos inzet voor het Toeristisch Informatiepunt Megen en onder andere de Katholieke Bond van Ouderen.”

Erin gerold

,,Ik had van te voren nog gekscherend gezegd: ‘nou ik hoop dat ik hem win”, glimlacht Wattenberg (69) na afloop. Hij wordt omringd door een haag aan vrienden en familie die hem feliciteren met de benoeming. ,,Ik vind het een hele eer en erg leuk dat ik de prijs heb gewonnen, al zijn er ook heel veel andere mensen die de prijs zouden verdienen.” De Megenaar rolde 35 jaar geleden naar eigen zeggen het vrijwilligerswerk in. ,,Het begon toen mijn kinderen naar school gingen. Dan word je gevraagd om mee te helpen met schoolactiviteiten. Vervolgens ging ik in de ouderraad en het schoolbestuur. Ik merkte dat ik het erg leuk vond en er veel voldoening uithaalde. En voor ik het wist zijn we 35 jaar verder en ben ik voor veel organisaties in Megen vrijwilliger geweest.” En nog steeds zet Wattenberg zich dagelijks in, naast zijn vrijwilligerswerk voor het TIM en KBO is hij ook collectant voor KWF kankerbestrijding en organiseert hij het jaarlijkse kerstconcert op tweede kerstdag in Megen.

Trots

,,Het is echt heel speciaal, en zo gegund, dat hij deze prijs in ontvangst mag nemen”, vertelt trotse dochter Ilse (45). ,,Er zijn heel veel mensen die deze prijs verdienen, maar mijn vader zet zich zo in voor anderen. We zijn echt heel erg trots op hem”. Het vrijwilligerswerk zit in de familie, vult Wattenberg aan. ,,Ilse en ook mijn dochter Marieke zetten zich in als vrijwilliger. Ik hoop dat nog meer mensen zich willen inzetten als vrijwilligers, ze zijn zo hard nodig. Ik ga er in iedergeval mee door zolang ik kan”, glimlacht hij.

Gouden Oogappels

Eerder dit jaar reikte de gemeente al de Gouden Oogappels uit. Een prijs voor vrijwilligers uit de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier inzetten. Naast Wattenberg waren dat dit jaar: Paul van Lier, Roy Thijssen, Kees van Vliet, Gertruud Verbruggen en Atie de Bruijn.