Volledig scherm
Intocht Berghem © Saraï van Well

In carnavalswagen komt de Sint aan in Berghem

BERGHEM - Niet per stoomtrein zoals in Apeldoorn, maar in een carnavalswagen met fonkelende lichtjes kwam Sinterklaas zaterdagavond aan in Berghem. En dat valt in de smaak bij de Berghemnaren die massaal naar de intocht kwamen kijken.

,,Komt hij er al aan?” Het is de meest gestelde vraag tegen het einde van de middag in Berghem. Aan weerszijden van de Willibrordusstraat staan kinderen, verkleed als pietjes en in Sintkostuum, met hun ouders en grootouders in spanning te wachten op de goedheiligman. Als rond 17.45 uur de eerste sintliedjes aan het begin van de straat klinken springen de kinderen meteen mee. Een grote carnavalswagen met Sinterklaas en pieten trekt door de straat naar het Meester Gielenplein. ,,Leuk hoe ze dit hebben opgezet,” vertelt Marja van de Heuvel (60). Samen met Liz (7) en Lou (5) staat ze aan de kant te zwaaien naar de Sint. ,,Met die lichtjes geeft het meteen een gezellig gevoel, van mij mogen ze hier wel een traditie van maken.” Ook Liz en Lou zijn te spreken over de optocht. ,,Dit willen we ieder jaar wel zien”, glimlacht Liz.

De verlichte sintoptocht, een stoet van pieten op skelters, motoren en in een huifkar vergezellen de goedheiligman naar het Meester Gielenplein. Bij het plein aangekomen is het over de koppen lopen, Berghemnaren zijn massaal op het festijn afgekomen. Ze zwaaien, dansen en zingen enthousiast mee met presentator Joris Brukx als hij de Sint onthaalt op het podium. En die sluit de avond af met de alom bekende, en veel geliefde zin: ,,Iedereen mag vanavond zijn schoen zetten!” 

Volledig scherm
Intocht Berghem © Saraï van Well