Tony van Dinther is in het gemeentehuis in Heesch in hongerstaking gegaan. 'Ik ga door tot het is opgelost.'
Volledig scherm
PREMIUM
Tony van Dinther is in het gemeentehuis in Heesch in hongerstaking gegaan. 'Ik ga door tot het is opgelost.' © Peter van Erp/BD

In hongerstaking tegen hoogbouw in Heesch: ‘Ik word al twee jaar voorgelogen en bedrogen’

UPDATEHEESCH - ,,Ik ben niet gek en niet dom, maar eis respect en fatsoen. Ik word al twee jaar voorgelogen en bedrogen.” Een  wanhopige Tony van Dinther is op oudjaarsdag begonnen aan een hongerstaking in het gemeentehuis van Bernheze in Heesch. De voorlopig laatste episode in zijn strijd tegen de bouw van een appartementencomplex achter zijn huis. 

Quote

Heb al afscheid genomen van mijn vrouw. Dan maar kapot

Tony van Dinther

,,Ik blijf hier gewoon zitten tot het is opgelost.” In de centrale hal van het gemeentehuis zit Van Dinther (62) naast een doek waarop de gemeente Bernheze het 25-jarig bestaan bejubelt. Zelf heeft hij een klein paneel meegebracht waarop hij zijn actie verklaart. ,,Om twaalf uur moet ik naar buiten, kreeg ik net te horen. Nou goed, dan sta ik hier dus voor de deur. Ik stop niet. Heb al afscheid genomen van mijn vrouw. Dan maar kapot.” 

Van Dinther woont aan de Hoogstraat in Heesch en zag de afgelopen jaren aan de achterzijde van zijn huis, aan de parallel lopende straat Het Dorp, het ene na het andere hoge appartementencomplex verrijzen. Tegen de plannen op Het Dorp 13 stapte  hij meermalen naar de rechter. ,,Ik heb gewonnen, maar de gemeente neemt gewoon een nieuw besluit en alles gaat gewoon door. Is dat recht?”