Volledig scherm
Het slachtoffer overleed op de parkeerplaats voor zijn huis. © Gabor Heeres

In Oss doodgeschoten man is ‘hardwerkende’ ondernemer Hakan Zatsan (43), politie onderzoekt mogelijk conflict

videoOSS - De man die maandagochtend voor zijn huis in Oss werd doodgeschoten is de 43-jarige Hakan Zatsan. Alles wijst tot op heden op een koelbloedige moord. Zatsan is geen bekende van de politie. Hij had een bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwikkeling en reparatie van reinigingssystemen. Ook sponsort hij al jaren kleding voor de jeugd van TOP Oss. ,,Hakan was een hele lieve, hardwerkende man die geen vlieg kwaad deed”, laat een familielid weten.

Zatsan werd om 7.45 op een parkeerplaats voor zijn huis onder vuur genomen door een onbekende schutter. De Ossenaar was op dat moment alleen, meldt de politie. Omwonenden hoorden meerdere schoten en zagen daarna een auto wegrijden. Zatsan overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Volgens een familielid was Zatsan geliefd in de Turkse gemeenschap. ,,Hij, zijn vrouw en kinderen zijn zulke lieve mensen. Het is een drama. Ze hebben dit niet verdiend.”

Schokkende dingen

Rond het tijdstip van de moord en vlak daarna waren veel kinderen onderweg naar verschillende scholen in de buurt. Een onbekend aantal van hen heeft schokkende dingen gezien of gehoord. 

 ,,Wij gaan nog met de getuigen in gesprek en hopen dat er meer mensen zijn die iets hebben gezien en gehoord”, meldt politiewoordvoerder Bart Vaessen.

Tekst gaat verder onder dit Facebook-bericht

Zakelijk conflict

In de Turkse gemeenschap wordt volop gespeculeerd over de aanleiding van de moord. Volgens verschillende bronnen zou Zatsan een zakelijk conflict hebben met een voormalige compagnon.

De politie laat desgevraagd weten ‘verschillende scenario's te onderzoeken. ,,Uiteraard kijken wij ook naar mogelijke conflicten, maar op specifieke suggesties gaan wij op dit moment niet in. Onderzoek is volop bezig.”

De Anna Bijnsstraat, waar de schietpartij plaatsvond, is een veelgebruikte fietsroute voor scholieren. Schoolbestuur SAAM heeft voor de betreffende leerlingen van hun basisscholen de GGD ingeschakeld voor ondersteuning en hulp.