Volledig scherm
PREMIUM
Crisisadviseur Ine Spee vergeet het verdriet dat ze in Oss zag nooit meer. © Dolph Cantrijn

Intens verdriet na spoordrama Oss blijft crisisadviseur Ine Spee voor altijd bij

OSS - Ine Spee ondersteunt scholen die iets verschrikkelijks meemaken. Na het ongeluk met de Stint was ze drie weken in Oss, om het onderwijs op basisschool de Korenaer mee vlot te trekken. Bijna een jaar later kijkt de crisisadviseur terug.  ,,De draad oppakken. Daar moet je als leerkracht die zelf verdriet heeft ook maar mee om kunnen gaan.”

Het is een moment dat ze nooit meer vergeet. Ine Spee staat in de aula van basisschool de Korenaer, die in de weken na het spoordrama in Oss dienst doet als gedenkplek. Er staan vier boompjes die volhangen met kindertekeningen. Op vier tafeltjes brandt een kaars. ,,Bij een van de foto’s van de overleden kindjes zit een leerkracht met een klein jongetje dat ontzettend aan het huilen is. Niet om aan te zien. Het verdriet van een kind kan zó groot zijn.” 

  1. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
    PREMIUM

    Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

    DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.