Volledig scherm
Deze kazerne en het achterliggende politiebureau van Uden gaan volgend jaar plat. Uden wil op het vrijkomende terrein iets bijzonders realiseren. © Van Assendelft

Invulling 'unieke plek' moet centrum Uden sterker maken

UDEN De vrijkomende plek van het huidige politiebureau en de brandweerkazerne biedt Uden unieke kansen om het centrum te versterken. Dat zegt wethouder René Peerenboom over het enorme terrein aan de Leeuweriksweg dat vanaf 2019 een nieuwe invulling krijgt. Wat er kan of moet komen wordt komende maanden op een rijtje gezet. 

Politie en brandweer verhuizen in de loop van volgend jaar van de Leeuweriksweg naar hun nieuw te bouwen onderkomen aan de Hockeyweg. De huidige gebouwen zijn versleten en worden gesloopt. Daarmee komt er volgens de wethouder René Peerenboom een unieke, beeldbepalende plek vrij, grenzend aan het winkelcentrum, busstation en het Bevrijdingspark. Daar wil Uden graag iets heel bijzonders van maken. 

Peerenboom hoopt dat allerlei partijen en bedrijven zich de komende tijd melden met plannen en ideeën. Voorwaarde is dat het centrum van Uden versterkt moet worden. Daarmee zijn winkels, Primark en MediaMarkt worden vaak genoemd, uitgesloten want die concurreren volgens de gemeente met ondernemers in het centrum. ,,Wat er dan wel kan komen, is nog helemaal open", zegt Peerenboom. 

Uden kijkt overigens naar het complete gebied binnen de driehoek Leeuweriksweg-Land van Ravensteinstraat-Aldetiendstraat. Daar vallen ook de naburige schoolgebouwen van De Sterrenkijker en De Leeuwerik onder, eigendom van de gemeente. Als die scholen bijvoorbeeld zouden verhuizen, komt daarmee een nog veel groter terrein beschikbaar.

Volledig scherm
Om dit enorme gebied tegen het centrum van Uden aan gaat het. © Gemeente Uden