‘Ja’ zeiden Jo en Nelly 60 jaar geleden tegen elkaar

Diamanten paarOSS - Het is woensdag rond een uur of elf in de ochtend. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans belt aan bij Jo en Nelly van Oss-Spruijt. Ze komt met een reden: het echtpaar waarbij ze op bezoek gaat, heeft een diamanten mijlpaal bereikt. 

Volledig scherm
Nelly en Jo Spruijt uit Oss © Van Assendelft Fotografie

Op 23 januari 1960 stonden ze samen voor het altaar. 'Ja' was het belangrijke woord dat op die dag, donderdag precies zestig jaar geleden, over hun lippen rolde.
Jo komt op 25 augustus 1937 ter wereld in Oss. Nelly is geboren op 20 oktober 1940 en komt uit Middelburg. Ondanks dat hun geboorteplaatsen zo'n 170 kilometer van elkaar verwijderd zijn, bepaalt het lot toch dat ze elkaar bij danszaal Tiny Jansen ontmoeten. En ondanks dat het voor Nelly geen liefde op het eerste gezicht was - voor Jo was het dat wel - vallen de twee uiteindelijk als een blok voor elkaar. 

Ze krijgen verkering, trouwen en zetten drie kinderen op de wereld. Later krijgen ze er nog acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen bij.
Nelly heeft als interieurverzorgster gewerkt. Jo was eerst bakker en maakte later een carrièreswitch naar wegmarkeerder. 

  1. Carnavalsclubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    Carnavals­clubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    HAREN - De eerste carnavalsoptocht 2020 vindt ook dit jaar plaats in het dorp Haren, tijdens carnaval beter bekend als Knorrenland of het Knorrepottenrijk. De groepen en individuen hebben al een heleboel wind gehad in de altijd winderige Lange Lietingstraat. Zo staan de vlaggen van de wagen van Nie Te Houwe (NTH) behoorlijk strak. De vrouwelijke leden van deze grote carnavalsclub laten zich niet van de wijs brengen door de felle windvlagen. Ze dansten er lustig op los.