Jessie schrikt wakker na explosie bij haar appartement in Oss: ‘M'n beschermengel is van de wand geblazen’

videoOSS -  ,,M'n beschermengel is door de klap van de muur gevallen. Die moet ik nog terughangen.” Aan het woord is Jessie van Erp bewoonster van een van de twee portiekwoningen in Oss die in de nacht van zaterdag op zondag werden beschadigd door de ontploffing van zwaar vuurwerk. 

,,Ik lag net in m’n eerste slaap. Van de ontploffing heb ik weinig meegekregen. Het was de piepende rookmelder die me wekte.” Het is zondagochtend. Van de consternatie in de nacht is weinig meer te bespeuren in de Saturnusstraat. ,,Het is hier normaal gesproken rustig wonen. We hebben geen last van hangjongeren of wat dan ook.” Op de vraag van de politie of de bewoonster ruzie met deze of gene heeft, kon de Osse alleen ontkennend antwoorden. ,,Mensen die even verderop op een feestje zaten zeggen dat ze een jongen hebben zien wegrennen.” 

Drukgolf

Het glas dat door de drukgolf uit de voordeur van de buurvrouw werd geslagen is inmiddels vervangen. Een beschadigde rubberen mat, een kapotte tegel en een witte waas tegen de deur zijn de enige fysieke bewijzen van de explosie. Boven de deur puilt de houten aftimmering naar buiten. Alsof de drukgolf eerst naar binnen en daarna via het halletje weer naar buiten is geslagen. ,,Ik zal morgen eens bij BrabantWonen langsgaan, dat ze ernaar kijken.” 

Op een parkeerterrein tegenover de woningen ligt een kapotte buitenlamp. In eerste instantie werd verondersteld dat deze daar door de explosie terecht was gekomen, maar Van Erp herkent het ding niet. ,,Waar dat vandaan komt, weet ik niet.” 

Volledig scherm
Politie en brandweer rukten uit voor de explosie in een Osse portiekflat. © Gabor Heeres