Volledig scherm
Vlag halfstok bij RKSV Margriet © BD

Jeugdvoetballers onderweg naar huis ernstig bedreigd in Oss: 'Het leek of hij een wapen wilde trekken’

OSS - Twee jeugdvoetballers van amateurclub RKSV Margriet zijn maandagavond in Oss ernstig bedreigd door een passerende automobilist. Dat gebeurde toen ze van training naar huis fietsten, laat de voetbalclub weten. 

De automobilist reed de fietsende jongens voorbij en begon opeens te toeteren. Vervolgens zette hij zijn wagen aan de kant, stapte uit en liep recht op de jongens af. De man maakte hierbij een beweging alsof hij een mes of vuurwapen wilde trekken.

De jongens schrokken zich rot en fietsten snel weg. Ze bleven ongedeerd. Eenmaal thuis hebben ze meteen de club gebeld. Op Instagram worden leden van de club gewaarschuwd.

,,Graag de komende in groepjes fietsen of je laten brengen en halen. Er lopen te veel gekken rond.” RKSV Margriet heeft het incident gemeld bij de politie. De zaak heeft bij hen de aandacht, laat een woordvoerder weten.

  1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
    voorbeschouwing

    TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

    Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”