Volledig scherm
Egeltje sterft nadat jongens hem als voetbal gebruiken © Dierenambulance Maasland

Jong egeltje sterft nadat jongens hem als voetbal gebruiken in Oss

OSS - De Dierenambulance werd deze week opgeroepen om een gewond egeltje op te halen in Oss nadat het ernstig was mishandeld. Volgens de vrouw die de egel had opgevangen hadden een paar jongens het diertje als voetbal gebruikt. Het egeltje heeft het niet gered, zo meldde Dierenopvang Maasland op Facebook. 

Het gewonde egeltje leefde nog toen de dierenambulancemedewerkers zondagavond aankwamen bij de woning waar het diertje werd opgevangen. De bewoonster vertelde hen dat haar zoon hem had gevonden. Na een nachtje stappen had hij een groep jongens gezien die volgens hem dronken waren en die iets aan het over en weer schoppen waren. Dat bleek de egel te zijn. Hij nam het diertje mee naar huis om hem te verzorgen. 

Hersentrauma

De dierenarts onderzocht het egeltje: Hij bleek een verbrijzelde schedel en kaak te hebben. Ook had hij hersentrauma opgelopen. Er kon niets meer voor het beestje gedaan worden. Het egeltje was pas vijf à zes maanden oud. 

Het is nog niet duidelijk wie de jongens waren die met het diertje voetbalden. 

Volledig scherm
Egeltje sterft nadat jongens hem als voetbal gebruiken © Dierenambulance Maasland
Volledig scherm
Egeltje sterft nadat jongens hem als voetbal gebruiken © Dierenambulance Maasland
  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.