Volledig scherm
Robert van Duijnhoven op zijn in aanbouw zijnde varkensstal. © Van Assendelft

Jonge boer bouwt in Odiliapeel: 'Mensen zullen vlees blijven eten'

ODILIAPEEL – Pal naast vliegbasis Volkel laat Robert van Duijnhoven enthousiast zijn bouwplaats zien. Hier, op de plek van een oude stal, realiseert de jonge boer (23) een nieuwbouw die voldoet aan de jongste eisen op het gebied van dierenwelzijn, milieu én ook brandveiligheid.

Roberts jonge leven draait om varkens, varkens, varkens. Al negen jaar lang. En geen haar op zijn hoofd die daar spijt van heeft.

Zijn liefde voor varkens kan hij maar moeilijk onder woorden brengen: “Ik vind het gewoon mooie en superslimme dieren. En ik ben er mee opgegroeid.”

Robert is de middelste zoon van Ad en Yolanda van Duijnhoven, varkenshouders aan de Heesche kant van Oss met ook stallen in twee andere plaatsen. Zij zijn boeren die ook flink aan pr doen. In de zichtstal thuis ontvangt moeder vaak schoolklassen.

Robert: ,,Sinds 2015 zit ik officieel in ons bedrijf voor de stallen in Odiliapeel. Het is wel de bedoeling om uiteindelijk ooit alles over te nemen maar we hebben de tijd. Ons pap is 52. Hij vindt het natuurlijk prachtig dat hij een opvolger heeft - dat hebben niet alle boeren – en hij geeft mij de tijd om er langzaam in te groeien.”

Robert ziet de toekomst sowieso optimistisch tegemoet: ,,Mensen zullen vlees blijven eten, ik geloof niet dat twintig procent van de Nederlandse vegetariër wordt.”

Het Brabants Dagblad laat deze zomer een aantal jonge boeren uit de regio's Oss en Uden/Veghel aan het woord. Eerder verschenen al artikelen over Joost van der Pas, Martin School,  Melle VerhoevenSiebe van de Crommert en Jorg Visser.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.