Jonge muzikanten steken zorgcentrum en in het bijzonder ernstig ziek erelid in Geffen hart onder de riem met aubade

VIDEOGEFFEN - ,,Wat zijn jullie helden en wat zijn jullie sterk. Wij hebben heel veel bewondering voor jullie en hopen dat we samen sterker uit deze doffe ellende van de coronacrisis rollen.” Met deze woorden stak Johan van Herpen de verzorgers en bewoners van zorgcentrum De Heegt in Geffen zondagochtend een hart onder de riem. Zijn woorden werden muzikaal kracht bijgezet door een select groepje muzikanten van fanfare WIK. 

De aubade was speciaal gericht op erelid Bernard Schuurmans, die sinds kort bewoner is van De Heegt. Hij was ruim vijftig jaar geleden betrokken bij de oprichting van de Geffense fanfare en werd later bestuurslid. Tot voor kort was Schuurmans nog actief slagwerker. Nu is hij ernstig ziek en moet bovendien op zijn kamer in het zorgcentrum blijven vanwege de maatregelen om de corona-uitbraak te beteugelen. 

Dappere vent

Ook het muzikale eerbetoon dat de fanfare aan Schuurmans wilde brengen kon vanwege de pandemie niet doorgaan. Een zestal jonge leden dat zich Ut Pomp Smoesje noemt besloot daarop om een bescheiden aubade te brengen, waarbij de gepaste onderlinge afstand wel kon worden gehandhaafd. Voorzitter Johan van Herpen greep het moment aan om Schuurmans nog eenmaal in het zonnetje te zetten. ,,Wat ben jij een dappere vent", sprak hij hem toe vanaf de straat. ,,We hebben heel veel respect voor jou en wat je voor WIK hebt gedaan. Bedankt daarvoor.” 

Zes jonge muzikanten van fanfare WIK, die zich Ut Pomp Smoesje noemen, brengen een aubade aan de bewoners en verzorgers van zorgcentrum De Heegt in Geffen. En in het bijzonder aan erelid Bernard Schuurmans die ernstig ziek is.
Volledig scherm
Zes jonge muzikanten van fanfare WIK, die zich Ut Pomp Smoesje noemen, brengen een aubade aan de bewoners en verzorgers van zorgcentrum De Heegt in Geffen. En in het bijzonder aan erelid Bernard Schuurmans die ernstig ziek is. © Peter van Erp