Volledig scherm
Celina Bax, Sasja van Wanrooij en Celyce van der Pol zijn de winnaars van Windmills Kids Taekwondotoernooi. Foto Mieke Tapia

Jongste taekwondoka's van Tapia stelen show

OSS - De allerjongste taekwondokaatjes van taekwondoschool Tapia uit Oss stalen zaterdag in Dordrecht de show op het Windmills kids Taekwondotoernooi.

De lichtste gewichtsklasse op dit jeugdtoernooi was jeugd tot 21 kilogram. Deze klasse leverde volgens Mieke Tapia vertederende taferelen op. "Enorm leuk om te zien hoe piepjonge sportertjes die met volledige bescherming aan met veel moeite elkaar kunnen raken."

Van taekwondoschool Tapia waren er drie kleine dametjes die goud veroverden in de jeugdklasse. Celina Bax (6 jaar, tot 21 kg), Sasja van Wanrooij (7 jaar, tot 24 kg) en Celyce van der Pol (7 jaar, tot 27 kg) behaalden met veel inzet en overtuiging goud. Bij de pupillen was er goud voor Jeavonne Satter en zilver voor Arjen Langens. Bij de aspiranten was er goud voor Deveney Timmers, Michael Bax en Nikenia Martis. Zilver bij de aspiranten voor Bodine Schoenmakers en Cassy van Wanrooij en er was brons voor Joop de Gouw.

In het clubklassement eindigde taekwondoschool Tapia als 2demet 7 keer goud, 3 maal zilver en eenmaal brons!