Het inleveren van de kwis: met nog drie minuten op de klok nog genoeg wachtenden in de rij.
Volledig scherm
Het inleveren van de kwis: met nog drie minuten op de klok nog genoeg wachtenden in de rij. © Geert Piek/BD

Jubilerende Hisse Kwis laat honderden Heeschenaren ‘feesten’ én zweten

HEESCH - Op het allerlaatste moment kwamen er zondagavond nog heel wat teams aangesneld om het kwisboek van de Hisse Kwis in te leveren. En dat zei misschien wel alles over de moeilijkheidsgraad van de dorpskwis in Heesch. De organisatie gaf de kwis vanwege het tienjarig jubileum een feestelijk tintje, onder meer door de categorie feest toe te voegen.

De teamafgevaardigden bij de geheime proef speelden een potje kienen. Maar niet alleen daarvoor moesten de 66 ploegen naar epicentrum De Pas. Er was ook een dansopdracht voor de jeugd; bijna alle teams behaalden de punten door iemand de macarena op de Wii te laten dansen. En in de Pas moest ook worden geteld hoeveel ballonnen in de hal waren opgeblazen.

De dansopdracht voor de jeugd.
Volledig scherm
De dansopdracht voor de jeugd. © Maarten van Helvoirt/BD

De teams moeten nu tot en met vrijdag 31 januari wachten wie Van Herpen en consorten opvolgt als winnaar. Dan krijgen ze ook de antwoorden. Daar zullen ook veel mensen benieuwd naar zijn, want je wilt natuurlijk toch weten of al dat speurwerk op Google punten heeft opgeleverd én een mooie klassering.

Vraag 75.
Volledig scherm
Vraag 75. © Geert Piek/BD

Vraag 75 was misschien wel de lastigste opgave van de Hisse Kwis. Het antwoord was Servië omdat het als enige een niet-EU-land was. Dat hadden echt niet alle teams na vijfenhalf uur de hersens kraken.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.