Justitie gooit verbannen Ossenaar nu op straat... in Oss

videoOSS - En toen was het ineens klaar. Meer dan een halfjaar werd Arie den Dekker uit Oss geweerd omdat iemand hem naar het leven zou staan. Maandagmiddag haalde de politie hem plotsklaps op bij zijn laatste onderduikadres, om hem in zijn oude woonplaats op straat te zetten, samen met zijn twee honden. 

Volgens Den Dekker is de reden dat zijn beschermingsprogramma abrupt is beëindigd dat hij aan een derde heeft verteld waarom hij al langere tijd in een recreatiewoning in het dorp Overloon vertoefde. Volgens justitie heeft hij daarmee de regels overtreden. 's Ochtends kreeg hij de mededeling dat hij per direct uit ‘het stelsel’ wordt gezet. ‘s Middags werd hij door de politie afgezet voor de deur van zijn advocaat in Oss.  Een woordvoerster van justitie bevestigt het verhaal van Den Dekker niet. ,,Wij doen hier uit veiligheidsoverwegingen nooit mededelingen over.” 

Den Dekker is maandenlang tegen zijn zin uit zijn woonplaats Oss geweerd, nadat tot twee keer toe brand werd gesticht in zijn huis. Twee van zijn vier honden kwamen bij de laatste brand om het leven. Volgens justitie heeft iemand het op Den Dekker voorzien en loopt niet alleen hij maar ook zijn omgeving gevaar. Reden voor een gemeentelijk gebiedsverbod. 

Volledig scherm
Arie den Dekker is door de politie met zijn twee honden in Oss op straat gezet. © Peter van Erp