Volledig scherm
Winnaar van De Lithse Kwis: Team Kapelse Wiel © Merel van Zwetselaar

Kapelse Wiel nieuwe winnaar Lithse Kwis

LITH - ,,Ben jij de slimste?!" vroeg Jessie Hermans van de organisatie van De Lithse Kwis verbaasd tijdens de prijsuitreiking in het MFA. De slimste deelnemers uit de teams werden zaterdagavond op het podium geroepen voor Petje op, petje af . Zo werd het VIP-team bepaald. Uiteindelijk ging LSB+ er met deze eretitel vandoor. Iets om minder trots op te zijn, was het behalen van de poedelprijs. Deze ging naar Team De Bijltjes. Met 294 punten eindigde zij als laatste van de 41 teams. 

Volledig scherm
Petje op, petje af tijdens prijsuitreiking Lithse Kwis © Merel van Zwetselaar

De jokers gaven deze zesde editie de doorslag. Sommigen zetten ze in op vragen die twee of drie keer meetelden en beantwoordden ze vervolgens fout. Als troost kregen zij een ketting met citroentjes omgehangen. De cupcake-opdracht werd door drie teams het beste uitgevoerd. Ze kregen er vanillezakjes uit de groepsopdracht voor. Tijdens de groepsopdracht moesten er voor €2,50 zo veel mogelijk boodschappen gedaan worden. De rest van de producten ging naar de Voedselbank. "Die waren er heel blij mee", volgens Karin van Gool van Team Lithse Kwis. 

Bij een vernieuwde kwis hoorde een nieuwe winnaar, een team dat nog niet eerder zo hoog eindigde. Op de derde plaats eindigde DIOS en op de tweede plek was LSB+ te vinden. De winnaar van de Lithse Kwisbeker was de Kapelse Wiel. Op de muziek van Get the Groove feestten zij nog lang door.

De top 10:

1 Kapelse Wiel (925 pnt)
2 LSB+ (898 pnt)
3 DIOS (895,5)
4 FC Laminaat
5 De Langwijk
6 Krek op Tijd
7 KC Het Ochtendgloren
8 Team Zonder Tonijn
9 Gemeintje
10 Goed Zat & Co