Volledig scherm
D'n Bekker © Google Street View

Karakteristieke herberg D'n Bekker in Heesch gaat over in andere handen

HEESCH - Herberg D'n Bekker in Heesch krijgt een nieuwe toekomst. De familie Van der Heijden heeft de markante boerderij op de hoek van de Burgemeester Woltersstraat en de Vinkelsestraat verkocht aan ondernemer Adri Van den Akker in Heesch, bekend van de makelaardij in het dorp. 

De huidige exploitanten van D'n Bekker hebben de zaak bijna 51 jaar gerund. ,,Wij zijn al 75 jaar, dan mag je er onderhand mee stoppen”, reageert Annie van der Heijden die nu nog  samen met Jan in het woongedeelte van de karakteristieke boerderij bij de herberg woont. 

De overdacht van de herberg vindt begin volgend jaar plaats, er komt nog een afscheid voor de vaste klanten. Het is nog niet duidelijk wat de plannen voor de boerderij zijn. ,,Ik ga in overleg met de gemeente Bernheze om te praten over de mogelijkheden. Een idee is kamerverhuur, maar op dit moment weet ik het echt nog niet precies. Ik wil iets creëren waardoor het rendabel wordt om het pand te verbouwen en te verbeteren. Ik doe mijn best om er iets leuks van te maken”, aldus Van den Akker. Hij hoopt dat hij een nieuwe exploitant voor het café kan vinden. ,,Want Heesch heeft nog maar weinig cafés over, het zou jammer zijn als deze ook verdwijnt. Maar zelf ga ik dat niet doen. Ik zoek dus iemand die het leuk vindt het café draaiende te houden.”

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.