Volledig scherm
PREMIUM
Het oostelijke neerhuis van Kasteel Oijen wordt verbouwd tot groepsaccommodatie. © Peter van Erp

Kasteel van Oijen laat zich niet langer ophouden door buurman

OIJEN - Na jaren van plannen smeden zijn Wilbert en Elle van Schijndel begonnen met de verbouwing van het koetshuis tot groepsaccommodatie. Met een beetje goede wil kunnen volgend voorjaar groepen tot 32 mensen overnachten op het Kasteel van Oijen. ,,Wij willen vooruit en zijn het wachten beu”, zeggen ze. 

De plannen van het echtpaar en Natuurmonumenten met het kasteel, waar feitelijk alleen de voorburcht van resteert, stuitten van meet af aan op weerstand bij de naaste buren. Zij vrezen voor meer overlast van bezoekers en leveranciers, maar vingen met hun bezwaren tot op heden overal bot. 

  1. ‘Mag ik een koffie die al door een ander is betaald?’

    ‘Mag ik een koffie die al door een ander is betaald?’

    OSS - ,,Heerlijk vind ik dit.” Hoe blij kan een mens zijn met een simpel kopje koffie? Wat voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld is, is voor de Osse Lenie en Nistelrodese Heidi iets bijzonders. Als je elke week de eindjes aan elkaar moet knopen zit een terrasje pikken er gewoon niet in. Tot nu dan. Want in Oss kunnen mensen zonder geld voortaan gebruikmaken van ‘Uitgestelde koffie'. Koffie die al door een ander vooraf is afgerekend.