Kermismedewerker gewond in Oss na val van zes meter hoogte

update + videoOSS - Aan het Eikenboomgaardplein in Oss is een kermismedewerker woensdagochtend rond 11.00 uur gewond geraakt na een val van zes meter hoogte. De man was bezig met de opbouw van attractie Flipper. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens getuigen zou de man geen valbeveiliging hebben gebruikt. 

Over de aard van de verwondingen van het slachtoffer is niets bekend. Hij was wel aanspreekbaar, zo meldt een politiewoordvoerder. Een van de kermismedewerkers bevestigde dat: ,,Hij heeft al gebeld vanuit het ziekenhuis, het valt allemaal mee.”

Na het ongeval werd de werkplek afgezet met lint. De attractie werd verder opgebouwd, de kermismedewerkers zetten daarbij een helm op.

Volledig scherm
Na het ongeval was te zien dat kermisopbouwers een helm opzetten. © Paul Driessen
Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Na het ongeval op de Osse kermis werd de attractie verder opgebouwd. © Paul Driessen

Inspectie

De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die meteen gewaarschuwd moet worden als sprake is van een arbeidsongeval, kon nog geen mededelingen doen over het ongeval. Wat er precies is gebeurd ‘zal moeten blijken uit ons onderzoek’, zo laat een woordvoerder woensdagmiddag weten.

Flipper

De Flipper is een draaiende schijf die schuin omhoog gaat met daarop gondels die rondom hun as draaien. De totale hoogte van de attractie bedraagt 18 meter, de maximale snelheid is 70 kilometer per uur.

Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Getuigen meldden na het ongeval dat het slachtoffer geen valbeveiliging droeg. Zijn collega's dragen die wel (zie foto). © Gabor Heeres
  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.